Causale Voetreflexologie


Voetreflexologie gaat ervan uit dat alle organen en weefsels een punt van verbinding in de voet hebben waarin ze weerspiegeld worden. Bewerking van deze zones kan energieblokkades opheffen en zo de gezondheid stimuleren.


In Causale Voetreflexologie wordt er via de voeten naar oorzaken gezocht van zowel fysieke als emotionele problemen. Belangrijk hierbij is te begrijpen dat alles wat leeft beweegt. Zo ook alle organen in ons lichaam. Ze werken en bewegen samen als één geheel. 


In Causale Voetreflexologie is gezondheid gelijk aan bewegen. Bewegingsverlies kan de kwaliteit en de functie van de organen verstoren en zelfs ziek maken. Daarom wordt er geprobeerd die bewegingen te herstellen. Hiervoor worden via verschillende druktechnieken op de twee voeten tegelijkertijd zones gecombineerd en verdoofde zones wakker gemaakt. Pijnlijke zones worden verlaten om oorzakelijke zones op te sporen. Er wordt rekening gehouden met hormonen, zenuwstelsel en emoties. De bedoeling is ziekte te voorkomen en te werken aan eenheid van lichaam en geest.


Causale Voetreflexologie is aangewezen bij tal van klachten zoals vermoeidheidsklachten, slaapproblemen, stressgerelateerde klachten, hoofdpijn, nek en schouderpijn,  huidproblemen, spijsverteringsklachten. Ook voor mensen zonder specifieke klachten  is Causale Voetreflexologie een goede methode om hun gezondheid in balans te houden.


Meer informatie: www.causalevoetreflexologie.be